fbpx
Boka
gratis
hembesök
Beställ
gratis
broschyr
Kontakta vårt
kundcenter
020-290 500
Kostnadsfritt

Före & Efter 
Köksrenovering.

Har du tröttnat på ditt gamla kök? Få ett nytt kök på mindre än en dag med Sveriges hållbaraste metod för köksrenovering. Vi på HärjedalsKök erbjuder ett brett sortiment av svensktillverkade och måttanpassade köksluckor. Eftersom vi monterar dina nya köksluckor på befintliga stommar tar monteringen mindre än en dag.

Se mer inspiration och boka ett gratis hembesök med en av våra köksexperter.


Inspiration till din 

Renovering av köket.

Lyft känslan i hemmets viktigaste rum – köket. Ett luckbyte är ett smidigt sätt att förnya ditt kök på. På HärjedalsKök hjälper vi dig att förnya ditt kök utan att du behöver riva ut allt och uppleva veckor av byggstök. Istället tillverkar vi måttanpassade köksluckor till dina gamla stommar. Allt för att du ska kunna äta frukost i ditt gamla kök och middag i ditt nya. 

Prisvärt, tidseffektivt och miljövänligt – det är HärjedalsKök!

Före köksrenovering

Före
Planlösningen var det inget fel på i det här lilla träköket, men luckorna var slitna och det fanns en önskan om ett ljusare kök med smartare förvaring.

Efter köksrenovering

Färg: Syrén | Beslag: Kvadrat

Med nya luckor och lådor har köket blivit som nytt igen. De mörka träluckorna och lådorna har bytts ut till äggskalevita Syrén. Den ljusa färgen får ljuset som flödar in att reflekteras, vilket gör att rummet upplevs större. Kombinerat med tidlösa matta beslag och smartare förvaring har köket fått ett riktigt lyft. Förvaringen är maximerad med utdragslådor, källsortering och extra plats för kastruller och stekpannor.

Köksrenovering   

Före & efterbilder.

Låt dig inspireras! Här är fler exempel på hur en köksrenovering med Härjedalsmetoden® kan se ut.

Före

Mörkt träkök innan renovering

Influensern Marika Axén saknade köksinspiration i sitt nya hus. Hon ville ha ett funktionellt kök för en stor familj. Med avlastningsytor och smart förvaring parat med bra material och snygga detaljer. Allt ledde till ett hembesök av HärjedalsKök.

Efter

Efter köksrenovering med mörkblå köksluckor i Storm från HärjedalsKök

Färg: Storm | Beslag: Knopp Oas | Bänkskiva: Vit marmor

Skåpluckor och lådfronter är utbytta till den mörkblå färgen Storm, matchat med moderna beslag i mässing. En ny yta för avlastning har också skapats, liksom mer effektiv förvaring med skräddarsydda utdragslådor.

 

Före

Förebild på gammalt träkök före köksrenovering

Innan renoveringen hade detta mörka och gamla träkök utmanande förvaringsmöjligheter i trånga skåp.  

Efter

Efterbild på köksrenovering med köksluckor i Skogsmossa från Härjedalskök

Färg: Skogsmossa

Naturnära och lugnande. Visst är det svårt att förstå att renoveringen bara tog en dag när förändringen blev så här stor? Det gamla träköket har fått ett modernt lyft med köksluckor och lådfronter i den vackra färgen Skogsmossa.

Så här gick köksrenoveringen till:

  • Nya luckor, socklar och täcksidor monterades på de gamla men väl fungerande stommarna.
  • Mjukstängande lådor monterades in och ersatte trånga skåp för att maximera förvaringen.
  • Köket fick en ny bänkskiva i högkvalitativt och tåligt laminat.
  • En praktisk och snygg stänkpanel fick ersätta det gamla kaklet.

Före

Kök före köksrenovering med Antikvit

När det här köket skulle renoveras ville man behålla planlösningen men passa på att förbättra funktionen. 

Efter

Kök efter köksrenovering med Antikvit från HärjedalsKök

Kökslucka: Funäsdalen | Färg: Antikvit | Beslag: Greppa | Bänkskiva: Laminat

Ett funktionellt kök med mycket värme! Med nya vita köksluckor i färgen Antikvit, rostfria beslag och bänkskiva i mörkt trä har köket fått sig ett ordentligt lyft. De trånga träskåpen har bytts ut mot praktiska utdragslådor med mjukstängning. Valet av mönstrad tapet istället för kakel adderar till den romantiska och ombonade känslan och bidrar till ett extra personligt kök.

Smarta 
Lådsystem.

Före- och efterresultat som inte syns vid ett första ögonkast, men som gör skillnad i vardagen, är smart förvaring. HärjedalsKök gör det enkelt att maximera förvaringen genom att hitta praktiska lösningar för just ditt kök.

Vi har allt från tallrikshållare till lådorna, karuseller och källsorteringssystem till praktiska handduks-, bakplåts- och flaskutdrag.

Ännu mer 
Köksinspiration.

Är du nyfiken hur det går till att renovera köket smart utan att behöva riva ut hela köket? Kontakta oss idag för ett gratis hembesök och rådgivning från en köksexpert.

Före

Äldre kök före köksrenovering med Dimma
Det här köket hade sett sina bästa dagar när vi fick äran att renovera det. Men skåpstommarna var det inget fel på och därmed var de en bra utgångspunkt för köksrenoveringen.

Efter

Kök efter köksrenovering med köksluckor i Dimma från HärjedalsKök

Kökslucka: Ruet | Färg: Dimma

Lantligt och elegant! Här har de gamla köksluckorna bytts ut till Dimma. En sober kökslucka som ger köket en stilfull känsla. Bäst av allt är kanske den praktiska köksön som byggdes till för att bjuda på både extra avlastningsyta och smart förvaring.

Hur ser ditt
Drömkök ut?

Samla inspiration och kontakta oss idag för ett gratis hembesök och rådgivning från en köksexpert.

 Vanliga frågor och svar 
om köksrenovering

Hur mycket kostar det att renovera ett kök?

Priset på en köksrenovering med HärjedalsKök beror på hur stort ditt kök är och vilka luckor, dekorlister, beslag och andra detaljer du väljer till ditt nya kök. Eftersom vi måttanpassar köksluckor efter just dina specifika behov kan vi ge en korrekt prisuppfattning först när vi sett ditt kök. Passa därför på att boka ett gratis och förutsättningslöst hembesök redan idag.

Hur lång tid tar det att montera ett kök?

En köksrenovering med Härjedalsmetoden® tar minde än en dag. Vår smarta metod innebär att vi monterar nya köksluckor och lådsystem på dina befintliga stommar. Metoden, tillsammans med noggranna förberedelser och skickligheten hos våra köksmontörer gör att de flesta kök faktiskt blir monterade på bara några timmar. Inget byggstök, inga veckor av hämtmat – bara ett nytt snyggt kök att komma hem till efter jobbet.

Hantverk
Med kvalitet.

Letar du efter nytt kök? Hos oss på HärjedalsKök hittar du köksluckor och lådor som passar alla kök och mått. Våra köksluckor och lådfronter tillverkas i vår egen fabrik i Funäsdalen. Sedan starten för över 20 år sedan har vi tillverkat måttanpassade kvalitetsluckor till närmare 100 000 kök. Ta kontakt med din lokala köksexpert för att höra mer om vårt kvalitétsarbete.

Härjedals- metoden. Funäsdalen.Se före och efterbilder.

Nytt kök på en dag
Så går det till.

Vi river inte ut fullt fungerande kök – istället ger vi köket nytt liv med nya köksluckor, lådor och beslag. Att slippa slit- och släng och behålla det som faktiskt går att använda uppskattas av våra kunder. Vi kallar konceptet Härjedalsmetoden® och vi är så klart väldigt stolta över den, inte minst eftersom den passar alla kök och alla mått.

Härjedalskök köksexpert

Steg 1

Vi tar en fika

Vi besöker dig i ditt hem och hjälper till med besluten över en kopp kaffe. Vi presenterar luckor, lådor och inredning – för att sedan välja funktion, design, färg och mönster.

Härjedalskök mäter upp ditt kök

Steg 2

Pris & mått

Självklart får du ett pris på din nya kökslösning och det finns flera betalningsalternativ att välja mellan. Våra köksexperter mäter ditt kök på plats och ger tips på lösningar som passar just dig.

Härjedalskök - köksluckor tillverkade i egen fabrik i Härjedalen

Steg 3

Tillverkning

Luckor och lådor tillverkas efter måtten på dina köksstommar. Tillverkningen sker i vår egen fabrik i Funäsdalen. Sedan starten 1995 har vi tillverkat närmare 100 000 kök.

Härjedalskök monterar köket på 1 dag

Steg 4

Montering

Luckor, lådor och handtag med mera sätts på plats och justeras av våra köksmontörer. Oftast är monteringen klar på några timmar.