Vårt miljö- och hållbarhetsarbete
Med sitt ursprung i Härjedalen är en resurssnål inställning till livet en grundpelare som präglar såväl affärsidé som personal på HärjedalsKök. Vi är vana att tänka hållbart i alla livets frågor. Så även runt vårt bidrag till vår personal och våra kunder.
Hållbar köksrenovering med Härjedalsmetoden®
Med vår smarta idé – Härjedalsmetoden® – varumärkesskyddad sedan många år arbetar vi kontinuerligt för att behålla en sund tillväxt och för att bidra med ett hälsosamt renoveringstänk till våra konsumenter.
-250 kg
Härjedalsmetoden® minskar avfallet med knappt 250 kg i jämförelse* med att köpa ett helt nytt kök.
-65%
Tillsammans bidrar minskade produktionsutsläpp och minskat avfall till 65 % minskad klimatpåverkan i jämförelse med att köpa ett helt nytt kök.
-175 kg
Härjedalsmetoden® minskar produktionsutsläppen med ca 175 kg CO2* i jämförelse med att köpa ett helt nytt kök.
Vi gör skillnad
Nedan redovisar vi några av våra mest uppenbara val för att bidra till en hållbar utveckling för framtiden.
Våra leverantörer är certifierade och allt trämaterial är FSC märkt med upp till 70% återvunnet material.
Vår övertygelse är att en svensktillverkad produktion minskar transportkostnader fast att vår fabrik ligger uppe i den svenska fjällvärlden.
Alla våra ingående produktionskomponenter är godkända enligt EU:s normer och kriterier.
I samband med montage erbjuder vi våra kunder tjänsten nedplockning och bortforsling av kundens gamla produkter för att säkerställa en bekvämt och säkert tillvaratagande av produkterna.
Vi utvecklar kontinuerligt våra digitala stödverktyg för att effektivisera interna processer, minska antalet fel och komma ifrån pappersanvändning.
Vi har en ambition att samordna kampanjer, så att såväl våra säljare som montörer kan samordna sina besök hemma i våra kunders kök.
Vi arbetar i alla våra affärsområden med tydliga kvalitetsmål och standardiserade arbetssätt.
Avslutningsvis och utan tvekan så är vårt viktigaste bidrag att vi erbjuder en plånboksvänlig metod att renovera köket. Vilket spar pengar för våra kunder och bidrar till en ökad livslängd för svenska kök.