Logotyp
Hem / Kökshjälpen
Kampanj image

10.000 kr i rabattcheck

vid köp av ett nytt kök när du tar del av vårt nyhetsbrev*

Vill du ha inspiration, tips och erbjudanden? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få en rabattcheck på 10.000 kr vid köp av ett nytt Härjedalskök*. Boka ett gratis hembesök senast 14/8 för att ta del av kampanjen.

Ta del av erbjudandet

Vanliga frågor och svar om Garanti

Hur länge gäller garantin?

På produkter tillverkade och sålda av HärjedalsKök gäller 5 års garanti från monteringstillfället där HärjedalsKök antingen reparerar eller ersätter skadade produkter. Upp till 10 år efter ditt köp kan du dessutom ersätta skadade produkter mot en reklamationsrabatt, som varierar beroende på skadan och hur den uppkommit. Skador på övrig kringutrustning hanteras enligt lagstadgad reklamationsrätt på 3 år.

Omfattas även monteringen av mitt kök av den 5-åriga garantin?

Nej, vår 5-åriga garanti omfattar bara produkter tillverkade och sålda av HärjedalsKök. Monteringen av ditt kök är utfört av ett monteringsföretag och reklamation av monteringstjänster ska hanteras av det aktuella monteringsföretaget utifrån ditt monteringsavtal.

Hur länge sparas en foliefärg som har utgått ur sortimentet?

HärjedalsKök sparar endast utgången foliemängd för att möjliggöra reklamationer inom sålda produkters 5-åriga garantitid. Utanför garantitid är därför reklamation endast möjlig om tillgång finns på den ursprungliga produktens foliefärg.

Hur anmäler jag upptäckta fel, skador och brister på mitt kök?

Om du upptäckt en skada eller något som föranleder reklamation så anmäler du enklast detta via vår hemsida. Här kan du snabbt och enkelt lämna en felanmälan som därefter hanteras av vår kundcenterpersonal. Lämna så många uppgifter som möjligt kring felet och ditt kök. Det ökar kundcenters möjlighet att snabbt hjälpa dig med ditt ärende.

Får jag förnyad garanti på min reklamerade produkt?

Garanti förnyas inte i och med att en produkt ersatts eller reparerats. Däremot gäller lagstadgad 3-årig reklamationsrätt på de produkter som byts ut. Om endast en del av en produkt har bytts och samma fel återkommer, då gäller den förnyade reklamationsrätten endast på den utbytta delen.

Vanliga frågor och svar om Faktura och betalning

Vilka betalningsalternativ finns?

Det finns två betalningsalternativ. Faktura 7 dagar, vilket betyder att fakturans förfallodatum infaller 7 dagar efter fakturadatum, och delbetalning via Wasa Kredit eller Santander Bank.

Varför får jag en separat faktura från montören?

Våra montörer är knutna till oss, men de är egna företagare. Därför får du en faktura ifrån montörens företag med motsvarande summa som på monteringsavtalet och en faktura från HärjedalsKök/Swedbank med motsvarande summa som på köpeavtalet. Det är montören som hanterar rotavdraget.

Varför står inte HärjedalsKök som betalningsmottagare?

Vi samarbetar med Swedbank och det är banknamnet som står som betalningsmottagare när BG-numret knappas in vid betalning.

Varför får jag en faktura när jag valt att delbetala mitt kök via ett kreditbolag?

När köket ska delbetalas via ett kreditbolag skickas fakturan med exempelvis texten ” Fakturan är betald via kreditavtal Wasa Kredit AB. Montering ingår i kreditavtal, se separat faktura från montör. Inom några veckor skickas handlingar ifrån banken”. Fakturan är då betald och ska ses som ett underlag eller kvitto på köpet.

Varför är betaltiden på fakturan 7 dagar?

Vi har valt att använda oss av Faktura 7 dagar vilket betyder att fakturans förfallodatum infaller 7 dagar efter fakturadatum. Betaltid framgår på Köpeavtal och Monteringsavtal. Fakturering sker när montören utfört ett arbete i ditt kök alternativt när beställda produkter levererats.

Var syns OCR-numret?

OCR-numret är markerat med ett grått fält på fakturan alldeles till vänster om kundnamnet.

Vad händer om jag inte betalar fakturan i tid?

Om du inte betalar fakturan i tid debiteras påminnelseavgift samt dröjsmålsränta med ränta enligt räntelagen. Om du tidigt vet att din betalning kommer bli sen så kan du meddela detta till kundcenter@harjedalskok.se

Varför har det gjorts en kreditupplysning på mig?

Vi gör endast en betalningsanmärkningskontroll på våra kunder för att säkerställa kreditvärdigheten. Detta eftersom betalning sker efter utförd montering. Ska köket delbetalas via kreditbolag är det kreditbolaget som står för kontrollen.

Vanliga frågor och svar om Köksluckor och lådor

Kan man bara byta köksluckor?

Absolut! Vi designar och tillverkar ett nytt, måttbeställt kök bara till dig på stommarna du redan har. Utan att riva ditt gamla. Eller slänga något i onödan. Det är både ett hållbart, tidseffektivt och plånboksvänligt sätt att renovera köket på.

Hur många timmar tar det att byta kök?

Vi förnyar ditt kök på bara en dag, så att du kan äta frukost i ditt gamla kök och laga middag i ditt nya. Ditt nya kök förbereds för en smidig och snabb montering. Gångjärn borras i förväg efter dina köksmått och vi bygger ihop lådsystem och tillverkar eventuella extra stommar. Sedan packar vi köket för att montera det på mindre än en dag hos dig. Inget byggstök, inga veckor av hämtmat – bara ett nytt kök att komma hem till efter jobbet.

Vilket är det mest prisvärda köket?

Vårt unika sätt att renovera kök med Härjedalsmetoden® gör att du sparar både tid och pengar samtidigt som du får en bra kökslösning bara för dig. Med vår metod behöver du nämligen inte riva ut hela köket, vi levererar istället måttbestämda köksluckor och lådsystem till befintliga och gamla stommar. Det är snällt både mot din plånbok och vår natur.

Hur mycket kostar det att byta köksluckor?

Priset på en köksrenovering med HärjedalsKök beror på hur stort ditt kök är och vilka luckor, dekorlister, beslag och andra detaljer du väljer till ditt nya kök. Eftersom vi måttanpassar köksluckor efter just dina specifika behov kan vi ge en korrekt prisuppfattning först när vi sett ditt kök. Passa därför på att boka ett gratis och förutsättningslöst hembesök redan idag.

Har ni någon butik där man kan se era köksluckor?

I Stockholm kan du besöka oss i vårt fina showroom och du hittar oss i Bredden i Upplands Väsby på Kanalvägen 10A, 7tr. Här kan du titta på alla våra modeller, färger och handtag. Vi har öppet mån-fre 10-16. Välkommen in!

Vanliga frågor och svar om Måttanpassade garderober

Kan ni anpassa garderoben efter mina specifika behov?

Absolut! Vi erbjuder måttanpassade garderober och skräddarsyr garderobsdörrar och lådfronter som passar dina specifika behov och önskemål.

Kan ni hjälpa mig med designen av min garderob?

Det kan vi göra! Vi tar hänsyn till dina önskemål, behov och rumsutrymme för att skapa en funktionell och stilfull garderobsinredning med hjälp av färger, mönster och knoppar och handtag.

Vilka förvaringslösningar kan jag ha i min garderob?

Vi erbjuder olika lösningar när det kommer till garderobsförvaring. Bland annat hyllor, klädstänger, lådor, skohyllor, hängare och andra organiseringssystem som maximerar utrymmet och optimerar förvaringsmöjligheterna i en garderob.

Hur beställer man nya dörrar till sin garderob?

Första steget är att boka ett gratis hembesök en dag och tid som passar. Sedan får du titta på våra garderobslösningar i lugn och ro. Under hembesöket kikar en av våra engagerade garderobsexperter även på de möjligheter din garderob har och ger tips på lösningar som passar just dig.

Hur mycket kostar det att byta garderobsdörrar?

Priset på att byta garderobsdörrar med HärjedalsKök beror på hur stor din garderobsförvaring är och vilka dörrar, dekorlister, beslag, inredning och andra detaljer du väljer till din uppdaterade garderobsförvaring. Då våra luckor och lådfronter måttanpassas efter just dina specifika behov kan vi ge en korrekt prisuppfattning först när vi sett dina förutsättningar.

Kan man byta garderobsdörrar?

Ja, på HärjedalsKök utgår vi från dina befintliga stommar och tillverkar sedan garderobsdörrar och lådor efter dina mått. Det gör det möjligt för oss att byta dörrar på alla garderober. Oavsett om de är gamla, platsbyggda eller nya.

Vilka garderobsdörrar passar till IKEA-stommar?

Eftersom vi designar och tillverkar måttbeställda garderobslösningar utifrån dina mått passar alla HärjedalsKöks dörrar din garderob. Oavsett om du har en platsbyggd garderob som du vill liva upp, vill ha nya garderobsdörrar till IKEA-stommar eller har garderober från någon annan tillverkare.

Vad är en inbyggd garderob?

En inbyggd garderob eller platsbyggd garderob går från golv till tak – vilket är både snyggt och praktiskt. Det hjälper dig att skapa mer utrymme i rummen och maximera förvaringsmöjligheterna. Med utgångspunkt från dina befintliga stommar kan vi på HärjedalsKök hjälpa dig att förverkliga drömmen om en platsbyggd garderob.

Vanliga frågor och svar om Att byta köksluckor

Kan man byta IKEA-köksluckor?

Absolut! Vi byter ofta köksluckor till IKEA-stommar, som Faktum, Metod och Bestå. Eftersom vi måttanpassar våra köksluckor och lådfronter efter dina befintliga stommar kan vi renovera alla kök.

Hur mycket kostar det att byta köksluckor?

Priset på en köksrenovering med HärjedalsKök beror på hur stort ditt kök är och vilka luckor, dekorlister, beslag och andra detaljer du väljer till ditt nya kök. Eftersom vi måttanpassar köksluckor efter just dina specifika behov kan vi ge en korrekt prisuppfattning först när vi sett ditt kök. Passa därför på att boka ett gratis och förutsättningslöst hembesök redan idag.

Hur mycket kostar HärjedalsKök?

Priset på ett HärjedalsKök är ofta inte så mycket som du tror. Vi tycker alla ska ha råd med ett riktigt kvalitetskök och det finns många tusenlappar att spara på att behålla dina gamla stommar och enbart byta ut köksluckor, lådor och inredning. Med andra ord är det både ett plånboksvänligt och miljösnällt sätt att förnya ditt kök på. Med ROT-avdraget kan du dessutom få hela 30% tillbaka av kostnaden för montering av ditt nya kök. För mer information, läs mer om ROT-avdrag och se våra prisexempel på HärjedalsKök.

Är HärjedalsKök prisvärt?

Vårt unika sätt att renovera kök med Härjedalsmetoden® gör att du sparar både tid och pengar samtidigt som du får en bra kökslösning bara för dig. Med vår metod behöver du nämligen inte riva ut hela köket, vi levererar istället måttbestämda köksluckor och lådsystem till befintliga och gamla stommar. Det är snällt både mot din plånbok och vår natur.

Vanliga frågor och svar om Leverans och montering

Hur justerar jag luckans gångjärn?

I broschyren ”Kökshjälpen” finns instruktioner hur du tar loss en låda, justerar luckor, lådfronter och gångjärn.

HK Kökshjälpen

Hur tar jag loss en låda?

I broschyren ”Kökshjälpen” finns instruktioner hur du tar loss en låda, justerar luckor, lådfronter och gångjärn.

HK Kökshjälpen

När blir mitt kök helt klart?

Om ditt kök inte blev helt klart vid första monteringstillfället kan det vara så att en eller flera produkter måste beställas på nytt. Det medför att exempelvis en lucka ska beställas, tillverkas, transporteras, förberedas i verkstad samt komma på plats hos dig. Självklart hanteras detta så skyndsamt som möjligt. Montören planerar in återbesök hos dig när produkten har levererats till montörens verkstad.

Hur tar jag loss en lucka/dörr?

I broschyren ”Kökshjälpen” finns instruktioner hur du tar loss en lucka, justerar luckor, lådfronter och gångjärn.

HK Kökshjälpen

När köket är monterat

Vi uppmanar alltid våra kunder att själva kontrollera köket efter att det färdigmonterats.

Felaktigheter på produkter behöver anmälas till HärjedalsKök inom 14 dagar efter montering för att undvika ytterligare monteringskostnader av varor som reklameras.

Du felanmäler enklast till kundcenter@harjedalskok.se

Vanliga frågor och svar om Allmänna frågor

Var kan jag köpa besticklådor, lådinsatser och andra tillbehör?

Du kan kontakta din lokala köksexpert eller höra av dig till kundcenter i Funäsdalen, 020-290 500.

På hemsidan under fliken ”Köksluckor” finns också inredningsdetaljer.

Kan jag köpa vitvaror av HärjedalsKök?

Ja. just nu har vi ett sammarbete med Tretti.se där vi erbjuder utvalda vitvaror ur deras sortiment. Ring oss på 020-290 500 så berättar vi gärna mer.

Jag vill byta luckor i mitt badrum. Går det?

Ja, det gör det. Våra luckor är anpassade för hemmets alla rum.

Kan jag köpa gångjärn och reservdelar till gångjärn?

Nej, vi säljer inte gångjärn eller reservdelar till gångjärn.

Du som däremot har köpt ett kök av oss har möjlighet att få hjälp om något gångjärn råkat gå sönder i ditt kök.

 

Kan jag köpa skärbräda av HärjedalsKök?

Ja, vi säljer skärbrädor i 16 mm respektive 19 mm anpassade för att sticka in i skåpstommen. Max bredd 1500 mm och maxdjup 590 mm.

Fråga din lokale representant för mer information.

Kan jag köpa garderobsluckor också?

Ja, det gör det. Våra luckor är anpassade för hemmets alla rum.

Är handtagen nickelfria?

Handtagen är tillverkade av material med lågt nickelvärde och förseglas med en skyddande lack för att du som användare inte ska komma åt ytan.

Vi har även ett helt handtagslöst alternativ som ett både snyggt och praktiskt val för ditt kök.

Kan jag beställa skjutdörrar?

Vi säljer ofta våra produkter till badrum, entrén eller garderober enligt samma princip med gångjärnshängt som i köket.

Periodvis erbjuder vi skjutdörrar till garderober i vissa delar av Sverige. Kontakta oss så berättar vi mer. 020-290 500 eller kundcenter@harjedalskok.se

Hur sköter/rengör jag köksluckorna?

Rengör luckorna med varmt vatten och handdiskmedel. Eftertorka med torr trasa. har du en lucka med matt yta, rekommenderas att du använder galltvål.

Vid svåra fläckar kan T-röd användas på torr vit trasa.

Använd inte starka rengöringsmedel som innehåller t ex ammoniak eller medel och material som har en slipande effekt.

Efter diskning torkas luckor, bänkskiva och liknade ytor av med torr trasa. Kvarvarande vatten kan annars orsaka skada. Tänk också på att torka av under diskbänksskåp och luckornas kanter.

Låt alltid diskmaskinen kallna innan luckan öppnas då luckorna kan skadas av vattenånga. Torka luckorna på sidan om diskmaskinen, även ev integrerad lucka.

Placera inte kaffebryggare, vattenkokare, brödrost el liknande under skåpstommar och köksluckor. Värme och vattenånga kan skada ditt kök.

Du kan också kontakta kundcenter vid frågor.

Var kan jag köpa källsortering?

Du kan kontakta din lokala köksexpert eller höra av dig till oss via vår chatt. Du kan även ringa till våra kollegor på kundcenter i Funäsdalen, 020-290 500.

På hemsidan under fliken Köksluckor finns också inredningsdetaljer.

Kan man byta IKEA-köksluckor?

Absolut! Vi byter ofta köksluckor till IKEA-stommar, som Faktum, Metod och Bestå. Eftersom vi måttanpassar våra köksluckor och lådfronter efter dina befintliga stommar kan vi renovera alla kök.

Hur mycket kostar det att byta köksluckor?

Priset på en köksrenovering med HärjedalsKök beror på hur stort ditt kök är och vilka luckor, dekorlister, beslag och andra detaljer du väljer till ditt nya kök. Eftersom vi måttanpassar köksluckor efter just dina specifika behov kan vi ge en korrekt prisuppfattning först när vi sett ditt kök. Passa därför på att boka ett gratis och förutsättningslöst hembesök redan idag.

Hur mycket kostar HärjedalsKök?

Priset på ett HärjedalsKök är ofta inte så mycket som du tror. Vi tycker alla ska ha råd med ett riktigt kvalitetskök och det finns många tusenlappar att spara på att behålla dina gamla stommar och enbart byta ut köksluckor, lådor och inredning. Med andra ord är det både ett plånboksvänligt och miljösnällt sätt att förnya ditt kök på. Med ROT-avdraget kan du dessutom få hela 30% tillbaka av kostnaden för montering av ditt nya kök. För mer information, läs mer om ROT-avdrag och se våra prisexempel på HärjedalsKök.

Är HärjedalsKök prisvärt?

Vårt unika sätt att renovera kök med Härjedalsmetoden® gör att du sparar både tid och pengar samtidigt som du får en bra kökslösning bara för dig. Med vår metod behöver du nämligen inte riva ut hela köket, vi levererar istället måttbestämda köksluckor och lådsystem till befintliga och gamla stommar. Det är snällt både mot din plånbok och vår natur.

Vanliga frågor och svar om Köksrenovering

Hur mycket kostar det att renovera ett kök?

Priset på en köksrenovering med HärjedalsKök beror på hur stort ditt kök är och vilka luckor, dekorlister, beslag och andra detaljer du väljer till ditt nya kök. Eftersom vi måttanpassar köksluckor efter just dina specifika behov kan vi ge en korrekt prisuppfattning först när vi sett ditt kök. Passa därför på att boka ett gratis och förutsättningslöst hembesök redan idag.

Hur lång tid tar det att montera ett kök?

En köksrenovering med Härjedalsmetoden® tar minde än en dag. Vår smarta metod innebär att vi monterar nya köksluckor och lådsystem på dina befintliga stommar. Metoden, tillsammans med noggranna förberedelser och skickligheten hos våra köksmontörer gör att de flesta kök faktiskt blir monterade på bara några timmar. Inget byggstök, inga veckor av hämtmat – bara ett nytt snyggt kök att komma hem till efter jobbet.

Vanliga frågor och svar om Smarta kökslösningar

Vilka fördelar finns det med smarta lådsystem i köket?

Smarta lådsystem i köket ger dig en bättre överblick och ordning, vilket gör det enklare att hitta det du söker. Dessutom kan du utnyttja utrymmet bättre och få plats med fler köksredskap.

Vilket är det bästa sättet att organisera källsorteringen i köket?

Det finns många sätt att organisera källsorteringen i köket, men ett vanligt sätt är att använda en speciell källsorteringslåda med olika fack för olika typer av avfall. Du kan också använda separata avfallshinkar som du placerar under diskbänken eller i en garderob.

Vad är ett karusellutdrag och hur kan det hjälpa mig i köket?

Ett karusellutdrag är en typ av köksinredning som gör det möjligt att enkelt hitta och förvara saker som annars kan vara svåra att nå, såsom kastruller, stekpannor och matvaror. Det är särskilt användbart i hörnlådor där det kan vara svårt att utnyttja utrymmet optimalt.

Kan ni hjälpa mig att designa ett anpassat lådsystem för mitt kök?

Absolut! Vi erbjuder smarta kökslösningar och anpassade lådsystem som är skräddarsydda för dina specifika behov och önskemål. Kontakta oss så hjälper vi dig att designa det perfekta lådsystemet för ditt kök.

Vad är fördelarna med att ha en tallrikshållare i lådorna?

En tallrikshållare i lådorna gör det enklare att förvara tallrikar och minskar risken för att de skadas eller går sönder. Dessutom sparar det plats och ger en bättre överblick över tallrikarna.

Vanliga frågor och svar om Köksluckor till IKEA-stommar

Hur mycket kostar det att byta köksluckor på IKEA-stommar?

Priset på en köksrenovering med HärjedalsKök beror på hur stort ditt kök är och vilka luckor, dekorlister, beslag och andra detaljer du väljer till ditt nya kök. Eftersom vi måttanpassar köksluckor efter just dina specifika behov kan vi ge en korrekt prisuppfattning först när vi sett ditt kök. Passa därför på att boka ett gratis och förutsättningslöst hembesök redan idag.

Vilka köksluckor passar till IKEA-stommar?

Eftersom vi designar och tillverkar ett nytt, måttbeställt kök utifrån dina befintliga köksmått passar alla HärjedalsKöks luckor till alla kök. Oavsett om du har ett äldre platsbyggt kök du vill liva upp, vill ha nya köksluckor till IKEA-stommar eller stommar från någon annan kökstillverkare.

Hur vet jag om jag har Faktum eller Metod?

Om du är osäker på vilka IKEA-stommar du har är det enkelt att först titta på åldern på köket. Är köket äldre än 2013 är det Faktum-stommar. Är köket nyare så är det IKEAs Metod-serie. Ett annat sätt att ta reda på om det är Faktum eller Metod är att mäta bänkskåpens höjd samt socklarna. Metod har 80 cm höga bänkskåp och 8 cm höga socklar medan Faktum har 70 cm höga bänkskåp och 16 cm höga socklar.

Hur beställer man nya luckor till sitt IKEA-kök?

Första steget är att boka ett gratis personligt hembesök en dag och tid som passar. Vi vill att du ska få titta på våra köksluckor i ditt kök, i lugn och ro. Under hembesöket kikar också en av våra engagerade köksexperter på de möjligheter ditt kök har och ger tips på lösningar som passar just dig.

Vilka färger erbjuder ni på era luckor som passar IKEA-stommar?

Vårt sortiment av köksluckor till IKEA-stommar inkluderar många olika färgalternativ. Du har möjlighet att välja mellan en rad nyanser som antikvit, blådisblått, dimma, kamomill, grönmossegrönt och många fler. Utforska alla tillgängliga alternativ på köksluckor och lådor.

Kan jag få hjälp med att mäta och välja rätt köksluckor som passar IKEA-stommar?

Självklart. Vi måttanpassar köksluckorna efter dina egna mått så att de passar perfekt för dina gamla IKEA-stommar. Kontakta oss för att få hjälp med nya köksluckor till IKEA-stommar!

Kan jag byta handtag och knoppar på mina nya köksluckor till IKEA-stommar?

Absolut! Du kan välja att behålla dina befintliga handtag och knoppar eller byta ut dem mot nya för att matcha din nya köksdesign.

Hur lång tid tar det att få mina nya köksluckor till IKEA-stommar monterade?

På HärjedalsKök byter vi dina köksluckor på befintliga stommar på mindre än en dag. Ät frukost i ditt gamla kök, och middag i ditt nya!

Finns det olika materialalternativ för köksluckor som passar till IKEA-stommar?

Vi erbjuder kvalitativa köksluckor i laminat i olika mönster och färger för att möta dina behov och stilpreferenser på bästa sätt.

Hur vet jag om jag har ett kök från IKEA?

Det finns två olika köksstommar från IKEA: FAKTUM och METOD.

FAKTUM (tillverkad cirka 2000-2013):

  • Stommarna är alltid 2 mm smalare än närmaste heltal. Exempelvis är en 40 cm bred stomme 398 mm bred, och en 60 cm bred stomme är 598 mm bred osv.
  • IKEA-logotypen finns på platsdelarna som täcker skruvarna som används för att montera stommen på väggen.
  • Hålbilden i stommen sitter 28 mm in från stomkanten till centrum av hålet och 28 mm från insidan av stommen till mitten av det första hålet (uppifrån eller nerifrån).
  • Lådstommarna är gråa.

METOD (från år 2013 och framåt):

  • En 60 cm bred stomme är exakt 600 mm bred.
  • Bänkskåpsstommarna har en höjd på 800 mm.

Vad skiljer IKEA Faktum från IKEA Metod?

År 2013 ersatte Metod-stommen det äldre Faktum-systemet. Metod-köken kännetecknas av en lägre sockel, stommarnas bredd och höjd som är jämna hundratal, och lådor med vita sidor. Faktum-köken hade en högre sockel, stommarnas bredd och höjd som var ojämna tal samt lådor i grå eller silverfärg. Bredderna på stommarna är även justerade till 200, 300, 400, 600 och 800 mm för Metod. För Faktum var bredderna 198, 298, 398, 498, 598 och 798 mm. Alla skåptyper (väggskåp, bänkskåp och högskåp) har också blivit cirka 2 cm djupare med Metod.

Dessa förändringar bidrar till att skapa en uppdaterad och mer anpassningsbar köksdesign med IKEA Metod jämfört med den tidigare Faktum-modellen.

Erbjuder ni köksluckor med olika designalternativ och mönster?

Ja, vi erbjuder olika designalternativ för våra köksluckor som släta, profilerade och mönstrade ytor, så att du kan hitta det som passar din personliga stil och köksinredning bäst.

Kan jag återanvända mina befintliga IKEA-stommar när jag byter köksluckor med HärjedalsKök?

Självklart! Vi erbjuder måttanpassade köksluckor som passar till IKEA-stommar och stommar från andra kökstillverkare. Vi har köksluckor till alla köksstommar. Genom att bara byta ut luckorna kan du ge ditt kök en ny stil utan att behöva ersätta hela stommen. Kostnadseffektiv och miljövänlig lösning!

Vanliga frågor och svar om Måttbeställda köksluckor

Vilket är det mest prisvärda köket?

Vårt unika sätt att renovera kök med Härjedalsmetoden® gör att du sparar både tid och pengar samtidigt som du får en bra kökslösning bara för dig. Med vår metod behöver du nämligen inte riva ut hela köket, vi levererar istället måttbestämda köksluckor och lådsystem till befintliga och gamla stommar. Det är snällt både mot din plånbok och vår natur.

Hur ser processen ut för att måttbeställa köksluckor?

Vi börjar med att komma hem till dig för en konsultation där vi diskuterar dina önskemål, mäter din kökslayout och ger dig en offert –  oavsett var du bor i landet. När du är nöjd med designen och priset påbörjar vi tillverkningen av dina måttbeställda köksluckor och installerar dem sedan i ditt kök.

Hur tillverkas era måttanpassade köksluckor?

De måttbeställda köksluckorna tillverkas i vår egen fabrik och produktionsanläggning som ligger i Funäsdalen.

Kan man bara byta ut köksluckor?

Absolut! Vi designar och tillverkar nya måttbeställda köksluckor till dig på stommarna du redan har, utan att riva ditt gamla kök eller slänga något i onödan. Det är både ett hållbart, tidseffektivt och plånboksvänligt sätt att renovera köket på.

Vilka material, färger och mönster kan jag välja bland för mina måttbeställda köksluckor?

Vi erbjuder ett brett urval av material och färger för våra måttbeställda köksluckor. Du kan välja mellan olika träslag, lackade ytor, laminat, släta eller mönstrade köksluckor och mycket mer. Vi har något för alla stilar. Kontakta oss så hjälper vi dig med att hitta de perfekta måttbeställda köksluckorna för dig och dina önskemål!

Hur mycket kostar det att måttbeställa köksluckor?

Priset varierar och beror på hur stort ditt kök är och vilka luckor, dekorlister, beslag och andra detaljer du vill ha till ditt nya kök. Eftersom vi måttanpassar köksluckor efter dina specifika mått och behov kan vi ge en korrekt prisuppfattning först när vi sett ditt kök. Passa därför på att boka ett gratis och förutsättningslöst hembesök redan idag.

Vart på hemsidan kan jag se era köksluckor?

På sidan om köksluckor och lådor kan du se vårt utbud av köksluckor i olika stilar, mönster, färger och handtag. Köksluckorna skräddarsys sedan efter dina specifika mått och behov så du kan få perfekta måttbeställda köksluckor till ditt kök.

Har ni någon butik där man kan se era köksluckor?

I Stockholm kan du besöka oss i vårt fina showroom och du hittar oss i Bredden i Upplands Väsby på Kanalvägen 10A, 7tr. Här kan du titta på alla våra modeller, färger och handtag. Vi har öppet mån-fre 10-16. Välkommen in!