Boka
gratis
hembesök
Beställ
gratis
broschyr
Kontakta vårt
kundcenter
020-290 500
Kostnadsfritt

Eriksgårdens fjällhotell valde
Tjära till hotellrestaurangen.

Närproducerat är viktigt i Funäsfjällen. När Eriksgårdens Fjällhotell förnyade sin hotellrestaurang i somras tog man hjälp av HärjedalsKök. Vilket visade sig bli ett lyckat samarbete mellan grannar.

Hotellets nya kök

Närproducerat är viktigt i Funäsfjällen

I den luftiga hotellrestaurangen, med en rustik spis i sten och med en imponerande takkrona av renhorn högt upp i taket, vilar nu en lång köksbänk där frukostbuffén dukas upp varje morgon. 27 diskreta mörka köksluckor gömmer numer frukostporslinet. Det senaste projektet stod klart lagom till att hotellet öppnade för sommarsäsongen. Målet var att kunna ta emot fler frukostgäster och att samtidigt skapa bättre flöden under de hektiska frukosttimmarna.

– För den nya tidens gäster är den inbjudande frukosten, det som man minns och som gör att man kommer tillbaka, menar Magnus Ruhedorfer på Eriksgården i Funäsdalen.

Så när det var dags att göra om hotellrestaurangen där frukosten serveras var det naturligt att välja lokal hjälp. I nästa by, Ljusnedal, bara ett par kilometer bort ligger HärjedalsKöks fabrik.

– Det var roligt att de frågade. Vi trivs väldigt bra på fjällhotellet, de är välkänt för oss alla på HärjedalsKök och våra nya säljare har alltid träffats där genom åren. Det är genuint och trevligt helt enkelt, säger Mattias Forsman, marknadschef på HärjedalsKök. Kan vi sedan bidra till en skön upplevelse i frukostmatsalen innan gästerna tar en tur på fjället är vi helt nöjda!

Målet var att kunna ta emot fler frukostgäster och att samtidigt skapa bättre flöden under de hektiska frukosttimmarna.