Boka
gratis
hembesök
Beställ
gratis
broschyr
Kontakta vår
kundtjänst
020-290 500
Kostnadsfritt

Det avgör om vi köper
bostaden eller inte.

Vet du vad som avgör om du ska köpa en bostad eller inte? Det vet vi. Här är undersökningen som visar vad vi värdesätter allra mest i hemmet.

Köket är utan tvekan det absolut viktigaste rummet för oss svenskar.

Läget spelar stor roll, precis som priset – men inget är så avgörande för om vi ska köpa en bostad eller inte som kökets utseende. Det visar en undersökning som Svenska Dagbladet har gjort bland 1 000 svenskar.

Köket är utan tvekan det absolut viktigaste rummet för oss svenskar. Här lagar vi mat, pysslar, jobbar och umgås med vänner. Vår kärlek för köket understryks av Svenska Dagbladets rapport som visar att 65 procent av svenskarna lägger mest vikt vid köket.

Samma stil som tidigare

När det kommer till hemmets verkliga hjärta vill vi inte göra stora förändringar särskilt ofta. Det visar Enklaflyttens färska undersökning.

Nästan sju av tio väntar med att renovera till köket är slitet och behöver fräschas upp. Fyra av tio vill behålla samma planlösning som tidigare, många, nästan var fjärde svensk, väljer att behålla samma stommar och bara byta ut lådor, luckor och vitvaror.

Funktion och utrymme är viktigt

Köket ska allra helst vara utrustat med goda förvaringsmöjligheter, bra utrustning och stora ytor. Design och mode är inte alls lika viktigt, visar Svenska Dagbladets rapport.

Viljan att ha riktigt bra och funktionella kök är dessutom starkare i dag än det varit tidigare.

Läget spelar stor roll, precis som priset – men inget är så avgörande för om vi ska köpa en bostad eller inte som kökets utseende.