Boka
gratis
hembesök
Beställ
gratis
broschyr
Kontakta vår
kundtjänst
020-290 500
Kostnadsfritt

Vanliga
Frågor och svar.

Om du inte hittar svaret här nedanför på det du undrar kan du alltid kontakta oss. Det gör du lättast på 020-290 500 eller kundcenter@harjedalskok.se så guidar vi dig till den som bäst kan svara på din fråga.

Vanliga frågor & svar. Passar alla stommar.Nytt kök på en dag.
94.8% av våra kunder tycker att våra montörer gör ett riktigt bra jobb och är mer än nöjda. Enligt kundundersökning gjord 2017.

Vad kostar ett hembesök?

Hembesöket är kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. För att hitta bästa möjliga kökslösning för dig är det allra bäst om vi mäter och ser över ditt befintliga kök på plats. Lättaste sättet att boka ett hembesök är att fylla i formuläret här.

 

Vad ingår i priset?

Det framgår av köpeavtalet vi skriver. Vanligast är att det ingår köksluckor, lådfronter, gångjärn, handtag och lådinsatser. Läs mer här.

 

Behöver jag byta ut stommarna om jag vill sätta in moderna lådor?

Nej, det behöver du inte. Vi sätter in extra väggar med de nya moderna lådsystemet på dina befintliga stommar. Lådorna måttanpassas för att passa stommen.

 

Skiljer sig priset beroende på färg och mönster?

Det är tre priskategorier i vårt sortiment, folierad mdf, exklusiv och helträkvalitet. Inom folierad mdf kan du fritt kombinera färg och mönster utan extra kostnad.

 

Kan jag köpa bänkskivor från Härjedalskök?

Vi hjälper dig att hitta bänkskivor efter dina önskemål. Montören måttanpassar och monterar sedan bänkskivan i ditt kök.

 

Kan jag köpa vitvaror från HärjedalsKök?

Nej, vi varken säljer, monterar eller kan ge råd om vitvaror.

 

Var tillverkas köksluckorna?

Vi tillverkar köksluckorna i vår egen fabrik i Funäsdalen. Förutom högglans- och träluckor som vi har licenstillverkning på.

 

Kan jag montera köket själv?

Nej, våra professionella montörer är specialutbildade för montering av just våra kök. Du kan också nyttja ditt ROT-avdrag för det jobb de utför i ditt hem.

Har ni egna montörer?

Vi har kontrakterade montörer som arbetar för oss och monterar våra köksluckor. Läs mer om vårt monteringssätt här.

När kommer montören?

Den beräknade preliminära leveransveckan framgår av ditt köpeavtal. När dina produkter lämnat fabriken ska det packas upp och beredas. Montören tar sedan kontakt med dig för att ni ska komma överens om en tid som passar för montering.

 

Vilka betalningsalternativ finns när jag ska betala köket?

Det finns två betalningsalternativ. Faktura 7 dagar vilket betyder att fakturans förfallodatum infaller 7 dagar efter fakturadatum eller delbetalning via Wasa Kredit eller Sandtander Bank.

Hur sköter/rengör jag köksluckorna?

Våra köksluckor är mycket lättskötta och enkla att rengöra. Du tar bara en trasa och blöter den i ljummet vatten. Tillsätt lite såpa i vattnet vid fetare fläckar. Använd inte mikrotrasa då denna repar folien. Utförligare skötselanvisning kan du läsa på baksidan av fakturan .Du kan också kontakta kundcenter vid frågor.

 

Jag tycker att avståndet mellan mina luckor är för brett.

Springorna mellan dina köksluckor kan aldrig bli tätare än vad gångjärnen kan täcka. Av den anledningen kan vi inte garantera täta springor mellan köksluckorna i alla kök.

 

Vad är det för material på köksluckorna?

Våra folierade köksluckor består av en träfiberskiva (MDF-board, Medium Density Fibre Board) som antingen är slät eller spårfräst. Folien som vi vakuumpressar på, på de urfrästa köksluckorna, är en slitstark och lättskött yta. Det finns många som gör liknande köksluckor t.ex. IKEA och Marbodal, men vi har möjligheten att måttanpassa våra köksluckor och lådor. Helträluckorna består helt av trä medan vissa av detaljerna till dessa kök består av en MDF-board som kärna med en fanéryta.

Är handtagen nickelfria?

Våra handtag är tillverkade för att fungera i alla hem, oavsett överkänslighet mot nickel eller inte. Handtagen är tillverkade av material med lågt nickelvärde och förseglas med en skyddande lack för att du som användare inte ska komma åt ytan.

Våra handtagssortiment i trä, glas och läder tillsammans med vårt handtagslösa köksalternativ är ett annat snyggt och praktiskt alternativ för ditt kök.

 

Vad gör jag om min lucka skadas?

Skulle din produkt vara skadad redan vid leverans kontaktar du din montör så snart som möjligt. Upptäcks skadan eller den uppkommer efter en tid kan du kontakta kundcenter så hjälper de till med ärendet. Du når dem på 0684-655 50 eller kundcenter@harjedalskok.se

Skötselanvisning hittar du här eller på baksidan av din faktura.