Boka
gratis
hembesök
Beställ
gratis
broschyr
Kontakta vårt
kundcenter
020-290 500
Kostnadsfritt

Hur håller man sitt HärjedalsKök, inte bara i ordning, men också rent och fint? Vi hittar hjälp från en tid då inte alla dagens kemikalier och städningsprodukter fanns. Vem skulle kunna föreställa sig alla mirakler som vardagliga livsmedel som ättika, soda, salt och socker kan göra…

Ättika är så surt att den hjälper oss med rengöring. Glöm inte att hantera frätande medel som ättika med försiktighet. Nu tipsar vi dig om hur du kan rensa bort fet smuts på kastrullar och tepannan. Koka 2 delar ättika och 1 del vatten i en kastrull. Lägg till en matsked salt och lämna lösningen i kastrullen över natten. Undvik dock att använda aluminiumkastruller som saknar skyddande beläggning. En lika bra kombo för tepannan: blanda lite ättika och salt som får tepannan att brinna som ny!

Andra bra tips att komma ihåg i köket? Spisen rengörs med fuktade sockerbitar. Ugnen tvättar du med soda, salt och kokat vatten, 2 matskedar av varje. Tekopparna blir vita igen med lite soda och skrapning – skölj ordentligt innan du avnjuter din nästa kopp té. Samma teknik fungerar även för diskhon som blir strålande ren när du använder en duk med lite soda. Dålig lukt i mikrovågsugnen blir du av med genom att värma en kopp vatten med 2 matskedar soda en liten stund.

Vilka enkla, billiga och ekologiska projekt att flänga med i ditt HärjedalsKök – voilà!