Boka
gratis
hembesök
Beställ
gratis
broschyr
Kontakta vårt
kundcenter
020-290 500
Kostnadsfritt

Den tidiga vårsolen visar allt damm som man kan ha glömt bort under de mörka vintermånaderna. Nu är det dags att aktivera hela hushållet, städa tillsammans och välkomna våren till köket.

Bra planering får hela projektet att kännas enklare. Bestäm på förhand vem som har ansvar för vilka ytor. Har alla sina gummihandskar, sprejflaskor och trasor? Bra, då kan vi börja med vårstädning.

1. Ta ut mattor och piska dem om möjligt. Byt ut handdukar och bordsduken. Lägg stolarna på bordet och dammsug ordentligt samt moppa golvet. Glöm inte hörnen och listerna!

2. På våren ska vi även tvätta fönstren skinande rena så att vi kan bättre beundra vårens färger utomhus. Kom ihåg att torka av skrapan hela tiden. Den enda gången man inte hoppas solen skiner är nu –vid solsken är det svårare att få ett fint slutresultat då tvättmedlet torkar för snabbt.

3. Även kylen behöver vårstädning. Städa hyllorna och lådorna ordentligt och kolla samtidigt så att du inte har glömt några livsmedel där bakom.

4. Det är inte ofta man skurar bakom spisen så gör det nu. Skura både ugnen och spisen. Rengör även mikron: fyll en skål med citronbitar och vatten och värm i en minut. Putsa sedan mikron och passa även på att ta kaffebryggaren i samma veva.

5. När alla lådor och skåp är i ordning och reda, då blir vardagslivet i köket mycket enklare. Torka alla ställen, speciellt där mat försvaras. Det är inte bara innehållet utan även handtag och köksluckor som måste städas!

6. Som sista pucken på listan, ta en titt på växterna i köket och se om de behöver planteras om. Kanske vill du även hitta på något nytt och låta en färgrik växt frodas framför fönstret i vårsolen?

Ett rent kök är ett fint kök, eller hur? En ordentlig vårstädning hjälper er på hösten. Kom även ihåg att belöna alla som deltog i projektet ordentligt.