Boka
gratis
hembesök
Beställ
gratis
broschyr
Kontakta vår
kundtjänst
020-290 500
Kostnadsfritt

När bytte du ut din kökssvamp sist, och torkar du av köksbordet med en fuktig trasa efter middagen?

Köket är nämligen hemmets i särklass smutsigaste rum, och visste du till exempel att det i diskhon samlas hela 100 000 fler (!) bakterier än i ditt badrums tvättställ?
Vi har samlat våra bästa städknep här, så du kan njuta av – och i – ditt kök med gott samvete!

Köksbordet

Att äta på ett rent bord är något som de allra flesta tycker är viktigt, men bara för att ett bord är avtorkat med en fuktig trasa innebär det inte att det är rent – snarare tvärtom.

På matbordet ställer vi det mesta – allt från påsar med matvaror, grönsaker, förpackningar med kött och även väskor som varit med på diverse äventyr både i skog och skola, på jobb och stadsrundor. Att rengöra bordet med en fuktig trasa tar inte bort bakterier – det sprider bara ut dessa på en större yta.

Tvätta istället bordet med ljummet vatten och diskmedel, för att säkerställa att du tar död på bakterierna.
Och ställ påsarna från affären på golvet.

Diskhon

I diskhon blandas allt – mejeriprodukter med kyckling, kött och grönsaker.
Gnugga vasken med en matsked bakpulver på en trasa som du blött med lite vatten för att ta död på de bakterier som lever och frodas. Var noga med att också skölja diskborsten i kokhett vatten efter användning!

Kökssvampen

Värstingen av värstingarna. I en ofta ljummen, fuktig svamp börjar både e.coli- samt salmonella-bakterier att frodas efter bara någon vecka i ditt kök. Denna lilla pryl utgör därför det största hotet för ditt köks renhet, och din egen hälsa – se därför till att byta den ofta (gärna veckovis), alternativt värm den i micron då och då för att öka dess livslängd.